Меню Затваряне

Замяна на HDD с SSD

Няма съмнение, че SSD стават все по-популярни за използване в лаптопи, настолни компютри и сървъри. Можете да увеличите скоростта на стария настолен компютър или лаптоп, като преминете от твърд диск (HDD) към SSD, а със своята скорост и надеждност SSD са отличен избор за нови компютри.

SSD дискът е носител на информация, който за разлика от твърдия диск използва енергонезависима (флаш) памет за съхраняване на данни и достъп до тях. С други думи, няма движещи се механични части, а това е от голямо значение.

Това са само няколко от многото предимства на SSD в сравнение с твърдите дискове с въртящи се дискове. Наред с други неща, SSD дисковете могат значително да повишат производителността на вашата система с един прост ъпгрейд. Ето някои предимства, които надграждането на компютъра ви с SSD може да осигури.

Предимства от използването на SSD вместо HDD

– Осигуряват много по-бързо четене и запис на данни спрямо твърдите дискове. Резултатът е: инсталираната операционна система върху SSD зарежда за секунди, а търсенето на файлове отнема много по-малко време.
– Напълно безшумни са! В SSD модулите няма никакви движещи се механични части, което намалява вероятността за механични повреди.
– По иконимични са и по-компактни. Това тяхно предимство ги прави предпочитани от производителите на преносими компютри.
– Широк набор от използван интерфейс за свързване.
– Липса на явлението „фрагментиране“ на данните, характерно за твърдите дискове
– По-устойчиви са на вибрации и други механични смущения.
– По-нова технология, която тепърва предстои още много да се развива.

Затова от Технокомп предлагаме да заменим вашия HDD със SSD. Като при това няма да има нужда да се притеснявате за данните и настройките на компютъра ви. Ние ще копираме абсолютно всичко от стария диск и ще го вкараме в новия /файлове, настройки и т.н./. Предлагаме висококачестени SSD на фирмата Silicon Power /SP/ с 36 месеца гаранция.

Цените са следните:
128GB SSD – 72лв

256GB SSD – 86лв

512GB SSD – 112лв

1TB SSD – 173лв

Цените включват всичко – SSD, инсталирането му в компютъра, клониране на информацията от стария ви диск.