изработка на сайт

Изработка на сайт – 10 неща, които трябва да знаете

Posted on

Прочетете нашето подробно ръководство, преди да поръчате изработка на сайт.

Съгласете се, че в ерата на непрекъснатото развитие на най-новите технологии, всеки уважаващ себе си бизнес трябва да има собствен сайт в интернет. Ако все още нямате, време е да помислите сериозно за изработка на сайт за своя бизнес. На какво трябва да обърнете внимание при поръчка на сайт? Как да изберете  уеб студио или дигитална агенция, на които да се доверите? Защо цените за изработка на сайт са в толкова широк диапазон? Какво трябва да се вземе предвид, за да може сайтът ви да работи ефективно и да даде желания резултат по-късно?

Вижте нашите десет препоръки, които да вземете под внимание, преди да започнете работа по проекта за изработка на сайт:

 1. Потърсете надеждна агенция или уеб студио, на които да възложите изработка на сайт.

  Когато избирате фирма, която ще работи по създаване на уеб сайт за вас, по-добре е да направите своя избор в полза на официално съществуваща дигитална агенция, която има собствен офис. В този случай получавате своеобразна гаранция за изпълнение на работата. Освен това служителите, които са винаги в офиса, ще могат бързо да правят промени във вашия проект, за разлика от специалистите, които работят някъде отдалечено. Официалната агенция вече има цял набор от клиенти и изпълнени проекти , от които можете да получите обратна връзка за работата й.

 2. Сключете договор за изработка на сайт, преди да започнете работа по проекта.

  Специализираната фирма, която ще направи вашата разработка на сайт, определено ще сключи споразумение с вас, в което ще бъдат посочени всички етапи на работа, задълженията на страните и условията. Това ще спести недоразумения и нерви и ще регламентира вашите делови взаимоотношения.

 3. Предварително изгответе техническо задание за изработка на сайт.

  Нужно е предварително много добре да се обмислят всички функционалности, които ще желаете при изработката на сайта в зависимост от целите ви Те трябва да бъдат описани в техническо задание. Подробно задание ще помогне да се избегнат недоразумения между Клиента и Изпълнителя. Техническото задание не е просто ръководство за разработчици. С негова помощ можете да оцените свършената работа и крайния резултат.
  Ако ви бъде предложено да координирате всички етапи на работа в процеса на изработка на сайт, считайте, че сте попаднали на професионалисти! Ако обсъждате с тях всяка стъпка, те ще направят точно това, от което се нуждаете. Ще ви бъде изпратен прототип на оформление и  дизайн на вашия бъдещ сайт за одобрение. Вие ще можете да направите необходимите коментари. Цветове, меню и бутони, разположение на отделните елементи на страницата – всичко ще бъде съобразено с вашите изисквания, за да се изпълни проектът възможно най-ефективно.

 4. Поддържайте постоянна връзка по време на работата по изработка на сайта.

  Много е добре, ако в дигиталната агенция имате личен мениджър, с който да съгласувате всички етапи в процеса на изработка на сайта. Важен е индивидуалният подход към всеки клиент! Благодарение на вашия личен мениджър ще можете да предадете цялата информация на изпълнителя, вашите желания и коментари. Всичко това ще ви позволи да постигнете желания резултат!

 5. Изисквайте адаптивен /респонсиф/ дизайн на сайта.

  Когато сайтът се разработва за вас, обърнете внимание на факта, че трябва има  адаптивен дизайн . Днес това е основният индикатор за качеството на вашия уеб ресурс. Google дава по-висока оценка на сайтове, адаптивни за разглеждане от различни мобилни устройства - смартфони, таблети, лаптопи. Освен това ще ще улесните и клиентите си, тъй като все повече хора търсят информация основно от мобилните си телефони, а по този начин ще имате повече заявки и продажби.

 6. Уверете се, че вашият сайт има първоначална SEO оптимизация.

  Няма смисъл да инвестирате в изработка на сайт, ако хората не могат да попаднат на него и той не излиза в първите резултати при търсене.Оптимизацията за търсещи машини - SEO - е продължителен процес и по него трябва да се работи постоянно. Успешното начало се поставя още при разработката на сайта, за да се улеснят по-нататъшните усилия. Какво означава? Първо, SEO започва още при кодирането на сайта. Има много изисквания на търсещите машини, които квалифицираният програмист знае и се съобразява с тях. Второ, целевите ключови думи  за всяка страница от вашия ресурс  трябва да бъдат идентифицирани и използвани в URL адреса . Заглавието на всяка страница трябва да бъде прецизно формулирано. Това е заглавието, което излиза в резултатите от търсачката. Освен това ще бъде добре да имате мрежа от свързани страници, използващи семантичното ядро на сайта, свързано със сферата, в която работите.

 7. Заложете на надеждна CMS (система за управление на съдържание)

  Системата за управление за вашия уеб сайт трябва да бъде с високо качество и сигурна. Трябва да е удобна за използване, за да може лесно да се менажира съдържанието. Успехът на вашия сайт зависи от избраната система. Сред най-популярните днес CMS платформи  са WordPress и Joomla.

 8. Не се подвеждайте по прекалено ниска цена за изработка на сайт.

  Ако случайно намерите разработчик, който ви предложи създаване на сайт срещу минимално заплащане, бъдете внимателни! Изберете дигитална агенция с достатъчно опит на пазара и с доказани проекти. Всички знаем поговорката, че евтиното излиза скъпо. Случва се клиентът да спести пари от разработката на уеб сайт, но след това се налага да инвестира в доработка и оптимизация, за да няма проблеми със SEO. Сред трудностите, които възникват впоследствие, могат да бъдат липсата на необходимите бутони или невъзможността за извършване на допълнителна работа за бързо подобряване на сайта. В тази ситуация ще бъдете принудени да доплатите. Така че мислете предварително!

 9. Не забравяйте, че създаването на сайт е само първата крачка.

  Сайтът, също както и автомобилът, е изключително полезен и необходим, но не е достатъчно само да го имаш. Нужна е постоянна грижа и поддръжка. Търсете дигитална агенция, която освен изработка на сайт, предлага поддръжка и развитие за него. Така ще сте сигурни, че във всеки един момент сайтът ви ще функционира правилно. Освен това ще бъде оптимизиран за търсещи машини и ще е актуален и модерен. Так ще имате безспорно предимство пред конкуренцията. Ако желаете да сте няколко крачки преди тях, добре е да помислите и за дигитален маркетинг.

 10. Доверете ни вашата изработка на сайт и ние ще оправдаем очакванията ви.

  Ако прочетохте нашата статия дотук, вече сте в състояние да направите информиран избор, преди да поръчате изработка на сайт. Ние ще отговорим на всичките ви изисквания по точки от едно до девет. Ще се потопим изцяло във вашия проект и ще го изпълним ефективно и навреме.

Доверете ни се и ще се убедите в това!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *